Veelgestelde vragen | Learningcloud | Leren

Wat is een sprint?  

Een sprint is de naam die wij geven aan een leermiddel. Dit leermiddel kan een project van 10 weken zijn, een les over een bepaald onderwerp, een verwijzing naar een case en meer. Alle leermaterialen worden in de Learning Cloud sprint genoemd  

terug  

Wie kan ik benaderen als ik vragen heb over het lesmateriaal?  

Heb je vragen over het lesmateriaal kijk dan bij details van het leermiddel, daar staat de naam van de auteur. In het onderdeel community kun je deze een bericht sturen. Klik in het onderdeel Community op jouw profiel/privé berichten en voer de naam van de auteur in. 

Kom je er niet uit dan kun je een vraag stellen in het forum of een bericht sturen aan de community managers. 

terug 

Mijn studenten zien een leermiddel niet, wat kan ik doen?   

Neem contact op met de helpdesk van Stichting Praktijkleren door een mail te sturen naar helpdesk@stichtingpraktijkleren.nl   

terug 

Hoe kan ik contact opnemen met de ontwikkelaar van een leermiddel?   

Heb je vragen over het lesmateriaal kijk dan bij details van het leermiddel, daar staat de naam van de auteur. In het onderdeel community kun je deze een privé bericht sturen. Klik in het onderdeel Community op jouw profiel/privé berichten en voer de naam van de auteur in.  

 terug

Hoe kan ik doorgeven dat er een fout staat in een leermiddel?  

Fouten kun je natuurlijk het beste doorgeven aan de auteur van het materiaalkijk bij details van het leermiddel, daar staat de naam van de auteur. In het onderdeel community kun je deze een privé bericht sturen. Klik in het onderdeel Community op jouw profiel/privé berichten en voer de naam van de auteur in. Is het materiaal door Stichting praktijkleren gemaakt neem dan contact op met onze kernontwikkelaar Simone Gerich. 

terug 

Hoe kan ik zelf lesmateriaal plaatsen?   

Volg de stappen in de handleiding “Publiceren op de Learning Cloud"

terug 

Mijn ROC heeft meerdere locaties, als ik materiaal aan studenten wil toewijzen moet ik dan groepen aanmaken? 

Groepen worden automatisch aangemaakt. Studenten moeten in hun profiel op de website van Praktijkleren aangeven op welke locatie ze studeren en welke opleiding ze volgen. Op grond van deze informatie worden ze in Learningcloud in de juiste groep geplaatst. Als een docent dan een schoolkanaal aanmaakt en materiaal aan deze groep (locatie/opleiding) toewijst dan hebben studenten alle materialen bij elkaar in één kanaal staan. 

Overigens worden alle SPL materialen standaard aan alle docenten en studenten gekoppeld. Een docent kan ook zeggen dat het project "ict-er van de toekomst" gebruikt gaat worden, studenten zoeken het zelf op en voegen het dan toe aan "my learning" . 

terug 

Moet ik een sprint kopiëren om deze te gebruiken met mijn leerlingen? 

Nee, dat is niet nodig. Om een sprint te gebruiken hoef je deze alleen maar te koppelen aan je studenten.

Je kunt ook een kanaal aanmaken voor jouw locatie/opleiding  daar kun je sprints voor jouw studenten bij elkaar plaatsen en de juiste groep aan toevoegen. Als je dit doet, volg dan wel de spelregels voor het aanmaken van een kanaal. De spelregels vind je hier.

terug 

Wanneer kopieer ik een sprint? 

Een sprint kopieer je alleen als je deze inhoudelijk substantieel gaat aanpassen. Denk dan aan toevoegen van lesstof of het herschrijven van de inhoud. Of een sprint substantieel is aangepast wordt beoordeeld door de community manager. Let er wel op dat je de correcte CC gebruikt en de sprints beschikbaar maakt voor de community. Volg de spelregels die opgesteld zijn voor het aanpassen van materiaal. 

terug 

Hoe gebruik ik de Creative Commons licentie in mijn sprints? 

Op de Learning Cloud maken we gebruik van de CC voorwaarden om lesmateriaal vrij te mogen kopiëren en gebruiken. Het is wel aan de auteur om te bepalen of lesmateriaal voor commerciële doeleinden gebruikt mag worden. Voor de complete CC teksten en logo’s kun je de website raadplegen van creativecommons.org.

terug 

Ik wil mijn eigen sprint verwijderen maar dat lukt niet? 
Om een sprint te verwijderen mogen er geen gebruikers zijn ingeschreven en moet je deze eerst de-publiceren. 

terug 

Ik wil zoeken op KD. Kan dat? 

Ja, dat kan met de filteroptie in de docentmodus.

terug 

Ik wil zoeken op auteur. Kan dat? 

Ja, dat kan met de filteroptie in de docentmodus.

terug 

Ik wil zoeken op een specifieke school. Kan dat? 

Ja, dat kan met de filteroptie in de docentmodus.

terug 

Kan ik lesstof/ sprints zoeken op trefwoord? 

Dat kan met “Op etiketten filteren”. Deze optie staat rechtsboven naast het filter en vergrootglas. Hiermee kan gericht gezocht worden op trefwoorden van sprints.  

 terug

Kan ik zoeken naar trefwoorden in de sprints? 
Dit is niet mogelijk. Het is wel mogelijk op woorden in titel en beschrijving te zoeken  

 terug

Mijn sprint is verdwenen. En nu? 

Als een sprint is verdwenen kan de community manager deze verborgen en geblokkeerd hebben. Dit gebeurd als de sprint niet voldoet aan de spelregels waaronder een sprint gepubliceerd mag worden Neem in dit geval contact op met de community manager. In het onderdeel community kun je deze een privé bericht sturen. Klik in het onderdeel Community op jouw profiel/privé berichten en voer de naam van de community manager in.

terug